Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


27.04.2022

Японська залізнична компанія створила робота з VR-пілотом для підвищення продуктивності та безпеки робітників


Японська залізнична компанія показала свого нового робота-гуманоїда для важкого обладнання


робот-гуманоїд для важкого обладнання

Японська залізнична компанія показала свого нового робота-гуманоїда для важкого обладнання. Цей торс робота в стилі Gundam, встановлений на кінці підйомного крана, імітує рухи рук та голови людини-пілота, що бачить очима робота через окуляри віртуальної реальності.

Ключовими цілями за словами компанії, є «підвищення продуктивності та безпеки», дозволяючи робітникам піднімати і природним чином маніпулювати важким обладнанням навколо залізничної системи, не наражаючи їх на ризик ураження електричним струмом або падіння.

Великий торс робота прикріплений до гідравлічної стріли крана, яка переміщається по рейковій системі на спеціально закріпленому вагоні, опускаючи ноги, що стабілізують, коли приходить час приступити до роботи.

Пілот-людина надягає окуляри віртуальної реальності, які відстежують рухи, щоб контролювати рухи голови зі стереоглядом. Взявшись за пару рукояток, пілот може рухати руки та кисті робота, і якщо зовнішня сила, така як вага, переміщає руки робота, цей рух відбивається назад на елементи керування пілота.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гібридний дрон ATLIS здатний доставити важкі вантажі на великі відстані

У компанії показали, як робот піднімає та позиціонує досить великі компоненти, а також чистить підвісні рейкові конструкції спеціальною щіткою з різними кутами. Він захоплює всі ці інструменти «руками», схожими на затискачі, демонструючи розумний ступінь спритності, хоч і працюючи з досить низькою швидкістю.

Як правило, будь-яка спроба зробити робота схожим на гуманоїда змусить нас думати, що він, ймовірно, не працює так добре, як міг би, якби не виглядав гуманоїдом. Але в даному випадку це логічно: пілот може швидко освоїти кінетику управління роботом, тому що його руки та голова знаходяться у звичних місцях.

 


Схожі матеріали:
👁 286
Категорія: Технології
Теги: робототехніка, робот, роботизація




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ