Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


12.11.2023

Морські піхотинці США встановили ракетну установку M72 на робота-собаку для оцінки можливостей застосування в бою


M72 LAW входить до складу військового арсеналу США та є штатною зброєю піхотних батальйонів


Робот-собака

Робот-собака оснащений різними датчиками та можливостями може переміщатися складною місцевістю та виконувати такі завдання, як огляд місності, картографування, доставка, спостереження. Але у військових також виникає бажання встановити на подібних роботів різну зброю.

Чотириногі роботизовані платформи, що отримали назву «робот-собака», оснащені легкою протитанковою зброєю на спині, були випробувані в Центрі повітряно-наземних бойових дій Корпусу морської піхоти США в Каліфорнії. Ракетна установка була встановлена на спині серійного робота-собаки в рамках тактичних навчань і з неї було зроблено постріли для оцінки можливостей.

Робот-собака може нести різні датчики або системи озброєння, які потрібно носити морському піхотинцю. Випробування дає можливість поглянути на те, як невеликий робот може допомогти солдату при виконанні низки завдань, включаючи бій із бронетехнікою.

M72 LAW входить до складу військового арсеналу США та є штатною зброєю піхотних батальйонів. Зброя легка і з неї дуже легко стріляти. Згідно з керівництвом Корпусу морської піхоти, будь-який морський піхотинець, який має базові піхотні навички, повинен уміти стріляти з цієї зброї.

Ракети, випущені з пускової установки, можуть летіти на відстань до 1000 метрів, але найефективніші на відстані близько 200 метрів. Однак при цьому людина, яка намагається знищити танк, опинилася в небезпечній близькості від танка та кулеметів. Цей ризик збільшується для армій, що борються на відкритих полях, але M72 LAW був спеціально розроблений для густонаселених та утруднених міських боїв.

Всі ці особливості, від простоти до стрілянини на близькій відстані, роблять його придатною зброєю для встановлення на дистанційно керованого робота, збільшуючи можливості військ і одночасно захищаючи людей від загибелі.
 


Схожі матеріали:
👁 407
Категорія: Технології
Теги: робот-собака, роботизація, зброя




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ