Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


25.03.2022

Нова система протимінного захисту дозволить безпілотнику виявляти та локалізувати міни на суші та на морі


SMAMD стане першою системою MCM, встановленою на борту MQ-8C Fire Scout


SMAMD стане першою системою MCM, встановленою на борту MQ-8C Fire Scou

ВМС США працюють над розробкою нового комплекту датчиків протимінного захисту (MCM) для MQ-8C Fire Scout, який дозволить безпілотному вертольоту виявляти та локалізувати міни на суші та на морі.

Працюючи з низкою органів ВМС США, програмний офіс Fire Scout інтегрує у платформу корисне навантаження Single System Multi-Mission Airborne Mine Detection (SMAMD). SMAMD стане першою системою MCM, встановленою на борту MQ-8C Fire Scout.

Розроблена BAE System система SMAMD використовує набір бортових оптичних датчиків, які матимуть можливість обробляти дані в режимі реального часу на борту, а низький рівень помилкових спрацьовувань дозволить винищувачу швидко реагувати на виявлені загрози.
 
"Ця можливість надзвичайно важлива, оскільки ми бачимо, що майбутні бої відбуватимуться у прибережних водах, де переважає мінна війна", - сказав капітан Томас Ленслі, директор програми Fire Scout. "Можливість боротьби з мінами значно знизить ризик для LCS та інших судів у прибережній зоні".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ВМС США випробували безпілотне судно для супроводу кораблів та боротьби з тероризмом

UX-24 провів випробування льотних якостей та характеристик з MQ-8C, використовуючи моделі еквівалентної маси замість блоків прототипу системи, які імітують розмір та вагу системи SMAMD. Наземну демонстрацію прототипу MCM буде проведено в Центрі надводних бойових дій ВМС у Панама-Сіті, штат Флорида. Випробування вимагає, щоб безпілотник летів над пляжем, намагаючись точно визначити міни, що дрейфують, і заякорені міни як на мілководді, так і на глибині до 10 км від берега.

Схожі матеріали:
👁 387
Категорія: Технології
Теги: безпілотний вертоліт, безпілотник, озброєння, ВМС США




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ