Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


12.01.2024

Польський переносний зенітно-ракетний комплекс Piorun, дальністю пострілу до 6500 м


Piorun – переносний зенітно-ракетний комплекс польського виробництва


Польський переносний зенітно-ракетний комплекс Piorun

Piorun – переносний зенітно-ракетний комплекс польського виробництва. На озброєнні з 2019 року. Розробка Piorun велася в період з 2010 до 2015 року, його виробляє компанія Mesko.

Система Piorun відрізняється масогабаритними показниками: комплект, що складається з пускової установки та ракети, важить 16,5 кг, а вага однієї ракети 10,5 кг. Ракета має довжину 1,59 метра, діаметр 72 мм. Комплекс призначений для експлуатації однією людиною.

Механізм детонації ракети поєднує в собі ударний підривник із механізмом затримки, а також неконтактний підривник для боротьби з безпілотними авіаційними системами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Supernal представила своє нове повітряне таксі другого покоління eVTOL S-A2

Двигун є твердопаливним ракетним двигуном, що дозволяє ракеті розвивати максимальну швидкість 660 м/с (2,0 Маха) з дальністю польоту від 400 метрів до 6,5 км. Висота польоту ракети становить 4 км.


Польський переносний зенітно-ракетний комплекс Piorun
 

Система наведення Piorun заснована на інфрачервоному самонаведенні з ГСН, що охолоджується аргоном. Ця система дозволяє точно виявляти та супроводжувати повітряні цілі. Piorun запускається з платформи ПЗРК (переносний зенітно-ракетний комплекс), що робить його придатним для використання піхотними підрозділами для захисту стратегічних точок від повітряних загроз на малих та середніх висотах.

Виробник наголошує на простоті інтеграції та експлуатації систем Piorun, заявляючи, що персонал може ефективно використовувати їх після мінімального навчання.

Схожі матеріали:
👁 360
Категорія: Технології
Теги: зенітно-ракетний комплекс, зброя, ПЗРК




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ