Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


23.11.2021

Автожир Tensor 600X STOL можна використовувати як в особистих цілях так і як повітряне таксі


Гіроплани пропонують золоту середину між конструкціями літаків та гелікоптерів


Німецька компанія Fraundorfer Aeronautics представила автожир Tensor 600X. Це двомісна конструкція, призначена в основному для особистого використання, але компанія стверджує, що незабаром створить шестимісну версію для використання в повітряному таксі.


автожир Tensor 600X
 

Гіроплани пропонують золоту середину між конструкціями літаків та гелікоптерів. Більшість їх підйомної сили забезпечується великим верхнім ротором, як у вертольота, але під час польоту ротор не рухається двигуном. Натомість пряма повітряна швидкість дозволяє їм обертатися достатньою мірою, щоб забезпечити підйомну силу, а верхній ротор, що вільно обертається, може робити це досить добре, щоб плавно автоматично повертатися до землі з відключенням живлення.

В умовах нульового вітру потрібна дуже невелика швидкість руху, щоб створити достатню підйомну силу для зльоту автожиру і при достатньому вітрі вони можуть злітати майже вертикально. Рух вперед, що часто забезпечується гвинтом, що штовхає, достатньо, щоб утримувати їх у повітрі.


автожир Tensor 600X
 

Fraundorfer вже багато років працює над тим, щоб вивести технологію автожиру за межі хобі. Компанія вважає, що її верхній ротор R01 high performance зможе піднімати значно більш важкі вантажі, ніж у нинішніх конкурентів - достатньо, щоб впоратися з шестимісною версією, яку Fraundorfer хоче використовувати для перевезення вантажів і виконання обов'язків повітряного таксі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Електричний позашляховик, Hyundai Concept Seven, автономний модульний будинок/офіс на колесах

Tensor 600X є водночас продуктом для любителів та демонстратором технологій для майбутнього літака. Мінімальна швидкість польоту становить 50 км/год, він літатиме зі швидкістю до 200 км/год до максимальної висоти 3000 м. Він пропонуватиме запас ходу близько 600 км при швидкості 185 км/год, працюючи на бензині преміум-класу.

автожир Tensor 600X
 

Fraundorfer каже, що конструкція Tensor може бути легко адаптована до силових агрегатів з акумуляторними батареями або водневими паливними елементами – і розглядає чисту енергію як життєво важливу частину будь-яких довгострокових планів використання цих літаків для міжміського таксі. За заявою компанії, ця конструкція приблизно вдвічі ефективніша за гелікоптер і значно тихіше.

 


Схожі матеріали:
👁 598
Категорія: Технології
Теги: автожир гіроплан, літаюче таксі, повітряний транспортe, VTOL




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ