Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


16.11.2023

Переносний зенітно-ракетний комплекс Mistral, призначений для поразки гелікоптерів та літаків супротивника


Зенітно-ракетний комплекс Mistral має високу ймовірність поразки


ереносний зенітно-ракетний комплекс Mistral, висота поразки 3000 м

Mistral - переносний зенітно-ракетний комплекс малої дальності, призначений для ураження вертольотів, що низько летять, і літаків противника. Розроблено та виготовлено у Франції компанією MBDA. Комплекс оснащений легкою пусковою установкою, якою може керувати один солдат. ЗРК Mistral також може запускатися з бронетехніки, кораблів та вертольотів.

ПЗРК Mistral складається з ракети в пусковому контейнері, оптичного прицілу, розпізнавача «свій/чужий», інфрачервоного прицілу, підставки. Усі ці компоненти переносяться двома солдатами.

Ракета Mistral є зброєю типу «вистрілив і забув» з високотехнологічною інфрачервоною ГСН, повністю автономною після пострілу. Ракета легка та дуже точна. Максимальна висота польоту – 3 000 м, максимальна швидкість – 800 м/с. Головка самонаведення має високу чутливість за рахунок включення матричного помножувача, що вловлює інфрачервоне випромінювання в діапазоні 3-5 мікрон.

ереносний зенітно-ракетний комплекс Mistral, висота поразки 3000 м

Ракета має фугасну боєголовку масою 3 кг із вольфрамовими кульками високої щільності для збільшення ураження. У ній використовується лазерний механізм безконтактної детонації, який знижує можливість передчасного спрацьовування. Ракета також має навігацію на основі гіроскопа, яка відхиляє відблиски.

Двигуна установка ракети включає розгінний і маршовий двигуни. Після виходу з контейнера ракета-носій надає ракеті початкову швидкість 40 м/с. Потім спрацьовує маршовий двигун, збільшуючи швидкість ракети до максимальної.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Компанія DTI планує запускати баражуючі боєприпаси з багатоствольної реактивної системи D11A, що збільшить дальність ураження

Зенітно-ракетний комплекс Mistral має високу ймовірність поразки. Після 3700 пострілів ракет усіх варіантів – показник поразки мети становив 95%. Ракета також має підвищену маневреність (30G) на граничній швидкості.

ереносний зенітно-ракетний комплекс Mistral, висота поразки 3000 м

Тактико-технічні характеристики Mistral:
  • Довжина (ракети) – 1,8 м
  • Маса(ракети) - 19 кг
  • Маса (пускової установки) – 24 кг
  • Макс. швидкість – 800 м/с
  • Дальність стрілянини – від 500 до 6000 м
  • Макс. висота мети – 3000 м
  • Маса бойової частини – 3 кг
  • Тип бойової частини: осколкова з готовими (приблизно 1800 шт.) Осколками сферичної форми з вольфрамового сплаву. Підривник – неконтактний лазерний.


Схожі матеріали:
👁 182
Категорія: Технології
Теги: зброя, переносна зенітно-ракетна установка, зенітно-ракетний комплекс




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ