Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


09.12.2021

Rocket Lab розкрила подробиці своєї розробки ракето-носія Neutron


Neutron об'єднує найкращі інновації минулого та поєднує їх із передовими технологіями та матеріалами, щоб створити ракету майбутнього


Аерокосмічна компанія Rocket Lab розкрила нові подробиці про потужну ракету Neutron наступного покоління: ракета-носій, оптимізована для виведення супутників на орбіту.

Конструкція Neutron буде складатися із спеціально розробленого вуглецевого композитного матеріалу, який є легким, міцним і може витримувати величезну спеку при запуску, що забезпечить часті повторні польоти першого ступеня. Ракета носій буде багаторазовим, тому що вона повинна приземлитися на посадковий майданчик після запуску. Вона починається з унікальної форми Neutron – конічної ракети з широкою основою, що забезпечує міцну, стійку базу для приземлення, усуваючи необхідність у складних механізмах та опорних стійках.


Rocket Lab розкрила подробиці своєї розробки ракето-носія Neutron
 
«Neutron – це не звичайна ракета. Це ракета носій нового покоління з надійністю, можливістю багаторазового використання та зниженням витрат. Neutron об'єднує найкращі інновації минулого та поєднує їх із передовими технологіями та матеріалами, щоб створити ракету майбутнього», - сказав Пітер Бек, засновник і генеральний директор Rocket Lab.

Ракета Neutron, має висоту 40 метрів і діаметр 4,5 метра, буде більш ніж удвічі більшою, ніж Electron. Neutron буде оснащуватися сімома абсолютно новими ракетними двигунами Archimedes - багаторазовим газогенераторним двигуном на рідкому кисні / метані, здатним розвивати тягу в 1 меганютон. Ракета може виводити на низьку навколоземну орбіту від 8 до 15 тонн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Умілець зробив першу у світі реактивну Tesla, встановивши на електромобіль 3 реактивні двигуни

Дизайн обтічника «Голодний Бегемот» робить дизайн Neutron особливо унікальним. У цьому новаторському дизайні обтічник буде частиною конструкції першого ступеня. Щелепи обтічника Hungry Hippo Neutron широко відкриються, щоб вивільнити другий ступінь та корисне навантаження, а потім знову закриються, готові повернутися на Землю з першим щаблем.

За заявою компанії, удосконалена ракета носій Neutron з корисним навантаженням 8 тонн призначена для перетворення доступу в космос за рахунок надання надійних та економічних послуг із запуску супутників у далекий космос та пілотованих космічних польотів.

 


Схожі матеріали:
👁 393
Категорія: Технології
Теги: Rocket Lab, багаторазова ракета, ракетобудування, польоти в космос, Космічна ракета




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ