Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


13.09.2022

Zeva прагнучи ефективності та практичності, модернізувала Z2, запропонувавши всю форму корпусу eVTOL у вигляді крила


eVTOL піднімається вертикально на чотирьох пропелерах, зависаючи та маневруючи, як дрон


Літальний апарат

Компанія Zeva рухається до прототипу другого покоління свого радикального підходу до літальних апаратів eVTOL. Z2 залишається літаючою тарілкою з хвостовою опорою, яка летить головою вперед на високих швидкостях, але до нової моделі внесено деякі практичні зміни.

Підхід Zeva може здатися лякаючим з погляду розташування пасажира, і дійсно, досвід польоту животом вниз у стилі Супермена, звичайно, не для всіх, але за цим стоїть практична мета. Ця конструкція є одним із небагатьох невеликих однопілотних eVTOL, здатних досягати швидкого та ефективного горизонтального польоту.

eVTOL піднімається вертикально на чотирьох пропелерах, зависаючи та маневруючи, як дрон. Він нахиляється вперед, щоб рухатися вперед, і в міру збільшення швидкості він нахиляється все далі і далі вперед, поки його капсула у формі крила не розвине достатню підйомну силу, щоб літак міг вирівнятися, при цьому вся його тяга спрямована на поступальну тягу.

Літальний апарат
 

Це дає йому максимальну швидкість 160 миль на годину (257 км/год) — набагато швидше, ніж будь-який інший eVTOL без похилих силових установок або системи підйому і круїзу. Це також дає йому досить респектабельний діапазон десь більше 50 миль (80 км), або близько двох хвилин у режимі зависання та 20-хвилинного круїзного польоту від повної зарядки його акумуляторної батареї на 35 кВтг.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Повністю електричний човен на підводних крилах RaceBird здатний літати над водою з неймовірною швидкістю

Zeva eVTOL – це унікальний підхід до проектування, він має й інші цікаві переваги; ви можете припаркувати його на невеликому просторі, ви можете помістити його в транспортний контейнер, ви можете злетіти і приземлитися на крихітному шматочку плоскої землі, і ви можете теоретично притиснути його до стіни хмарочоса, даючи місце для паркування буквально прямо за вашим вікном.

Компанія, швидше за все, продаватиме серійний eVTOL як експериментальний літак, що дозволить використовувати його для певних робіт аварійно-рятувальних служб, а також приватними операторами.

 


Схожі матеріали:
👁 253
Категорія: Технології
Теги: літаюча тарілка, eVTOL, Літальний апарат




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ