Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


16.04.2022

Німеччина тестує можливість використання повітряних таксі та дронів для обслуговування морських вітряних електростанцій


Вітряні турбіни є одними з найважливіших технологій для сталого енергопостачання


Повітряне таксі для обслуговування морських вітряних електростанцій

Федеральне міністерство економіки та захисту клімату Німеччини фінансує дослідницький проект Drones Wind Farm (UDW) щодо використання повітряних таксі та вантажних дронів на додаток до розгортання вертольотів та кораблів для технічного обслуговування офшорних вітряних електростанцій.

Вітряні турбіни є одними з найважливіших технологій для сталого енергопостачання. У випадку з морськими заводами ремонтним бригадам та матеріалам доводиться долати великі відстані, щоб дістатися до майданчика, що потребує великих витрат часу та коштів.

Чи можуть дрони стати безпечною та ефективною альтернативою відправленню кораблів, вертольотів та підйомних кранів у майбутньому, і чи зможуть вони зняти частину навантаження з обслуговуючого персоналу? Це те, що будуть досліджуватися в рамках нового проекту, який проводить спільно Німецький аерокосмічний центр і постачальник енергії EnBW Energie Baden-Württemberg AG.

Інженери, що працюють над проектом, передбачають використовувати вантажні дрони для перевезення інструментів та матеріалів прямо на вершину 100-метрової вітряної турбіни, що усуває потребу в кранах. Якби сервісники переміщалися на аеротаксі, не було б потреби у двотижневих вахтах із ночівлями в морі.
 
"Як оператор морських вітряних електростанцій ми хотіли б зробити свій внесок у те, щоб ці нові підходи до логістики стали стандартною послугою в усьому світі", - говорить д-р Майкл Сплетт, керівник відділу морських операцій EnBW.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Нью-Йорку завершено будівництво найтоншого у світі хмарочоса 111 West 57th

«Наша роль полягає в тому, щоб поєднати технології вітроенергетики та вантажних дронів та вирішити низку фундаментальних проблем. Серед питань, які необхідно прояснити, як мають бути обладнані офшорні вітряні електростанції, щоб можна було використовувати дрони, як може виглядати платформа для посадки дронів, як має бути спроектований транспортний контейнер і як можуть виглядати комунікаційні інтерфейси», — пояснює Йонас Янке, відповідальний керівник проекту та спеціаліст з офшорних проектів в EnBW.

В даний час вчені проводять експерименти з дроном DLR на вітряній електростанції на суші. Це допоможе інженерам розробити модель операцій у морській зоні та детально вивчити її за допомогою складних симуляцій.

 

Схожі матеріали:
👁 492
Категорія: Технології
Теги: Дрон, вітряна електростанція, повітряне таксі, аеротаксі




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ