Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


20.10.2022

Гібридно-електричне повітряне таксі Plana зможе перевозити 7 осіб на відстань до 500 км


eVTOL на концепт-рендерах має досить унікальний вигляд


Гібридно-електричне повітряне таксі Plana

Корейський стартап Plana Aero розпочав роботу над новим далекомагістральним гібридно-електричним повітряним таксі вертикального зльоту та посадки, призначеним для перевезення до семи осіб на відстань близько 350 миль (500 км) зі швидкістю до 217 миль на годину (350 км/год).

eVTOL на концепт-рендерах має досить унікальний вигляд; його довгий тонкий фюзеляж перетворюється на верхню частину основного крила. Двигуна установка є конструкцією з повним вектором тяги, в якій використовуються великі похилі п'ятилопатеві електричні гвинти. Два встановлені на канардах, два на зовнішніх передніх кромках основного крила, а третя пара розташована ближче до фюзеляжу на задній кромці основного крила.

Два задніх гвинти нахиляються вниз для операцій вертикального зльоту та посадки, а інші нахиляються вгору. Це тому, що вони налаштовані як штовхачі для круїзного режиму; якби вони нахилялися вгору, як інші, їм довелося змінити своє обертання під час переходу в крейсерський політ. Це добре для динаміки польоту, але з іншого боку, ці великі гвинти розміщуються прямо на висоті людини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новий надзвуковий літак X-59 зможе літати швидше за звук, не генеруючи гучних звукових ударів

Як більша, гібридна, далекомагістральна та відносно високошвидкісна конструкція, цей eVTOL виглядає гарним кандидатом на роль регіонального повітряного транспорту. Згідно з дорожньою картою Plana, до 2024 року буде збудовано демонстраційний літак, а до 2028 року буде запущено у виробництво повністю сертифіковану машину.


Гібридно-електричне повітряне таксі Plana

 


Схожі матеріали:
👁 306
Категорія: Технології
Теги: повітряне таксі, електротранспорт, eVTOL




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ