Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


30.07.2023

У Туреччині представили інтелектуальну підводну «крилату» міну повітряного базування та дальнього радіусу дії


Проект являє собою перетворення бомб загального призначення MK-84 у наступальні морські міни


У Туреччині представили інтелектуальну підводну «крилату» міну

Підводна міна повітряного базування UCA, що не виявляється радаром і гідролокатором, стане першою в світі інтелектуальною підводною міною дальньої дії.

Проект являє собою перетворення бомб загального призначення MK-84 у наступальні морські міни шляхом інтеграції комплекту крилатого наведення (KGK) під назвою Gokce та інтелектуального блоку виявлення цілей та стрілянини мінами.

За допомогою Gokce KGK, яка є однією з перевірених національних технологій Туреччини, авіаційні бомби серії MK можуть літати далеко від точки запуску та завдавати точних ударів по меті.

Завдяки аеродинамічним характеристикам та можливостям UCA, літаки та БПЛА зможуть виконувати дистанційні наступальні мінні постановки на виходах із військово-морських баз супротивника та транзитних маршрутах, не ризикуючи собою.

У Туреччині представили інтелектуальну підводну «крилату» міну
 

Підводні міни повітряного базування UCA будуть скидатися з великих висот та на великих швидкостях поза зоною дії ЗРК та переміщатися до місця мінування у плануючому польоті.

Вона увійде в море, не будучи виявленою радаром завдяки своєму радіопоглинаючому покриттю, і зможе закріпитися на морському дні, де чекатиме на корабель-мету зі своїм акустичним поглинаючим покриттям.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дрон-камікадзе, індійських інженерів, здатний вражати цілі з відривом до 100 км

UCA – це ефективний керований стратегічний боєприпас, що має особливості системи виявлення цілей та стрільби MALAMAN, яка обмежує пересування кораблів та підводних човнів противника шляхом виявлення та класифікації цілей по акустичних, магнітних та напірних слідах.


У Туреччині представили інтелектуальну підводну «крилату» міну
 

UCA буде мати можливість виявляти та знищувати кораблі супротивника за допомогою своєї передової технології злиття датчиків.

Функціональний боєприпас, що відповідає різним потребам, розробляється з урахуванням досвіду та технологічного накопичення, отриманих у процесах розробки розумної підводної міни MALAMAN.

Схожі матеріали:
👁 396
Категорія: Технології
Теги: міна, Боєприпас, зброя, що барражує боєприпас




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ