Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


17.12.2022

Airbus та Renault спільно розроблять акумуляторні батареї майбутнього, які зможуть подвоїти щільність енергії


Вперше два європейські лідери з різних галузей обмінюються інженерними знаннями, щоб сформувати майбутнє гібридно-електричних літаків


Airbus та Renault спільно розроблять акумуляторні батареї майбутнього

Airbus і Renault Group підписали угоду про дослідження та розробки, спрямовану на посилення трансверсальності та синергії для прискорення реалізації дорожніх карт обох компаній з електрифікації та покращення їхнього відповідного асортименту продукції.

Це партнерство допоможе Airbus розробити технології, пов'язані з майбутніми гібридно-електричними літаками. У рамках цього партнерства групи інженерів обох компаній об'єднають зусилля для розробки технологій, пов'язаних із зберіганням енергії, що залишається однією з основних перешкод на шляху розробки електромобілів далекої дії.

Угода, зокрема, охоплюватиме технологічні блоки, пов'язані з оптимізацією управління енергоспоживанням та зменшенням ваги батареї, а також шукатиме найкращі шляхи для переходу від існуючих хімічних елементів (удосконалених літій-іонних) до всіх твердотільних конструкцій, які можуть подвоїти щільність енергії батарей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новий літак Airbus працюватиме на водні, що зберігається при температурі -253°C

Команда також вивчить повний життєвий цикл майбутніх батарей, від виробництва до можливості вторинної переробки, щоб підготуватися до індустріалізації цих майбутніх конструкцій, оцінивши їх вуглецевий слід протягом усього їх життєвого циклу.
 
«Вперше два європейські лідери з різних галузей обмінюються інженерними знаннями, щоб сформувати майбутнє гібридно-електричних літаків», - сказав Жіль Ле Борн, виконавчий віце-президент з інжинірингу Renault Group. «Авіація – надзвичайно вимоглива область як з погляду безпеки, так і з погляду енергоспоживання, як і автомобільна промисловість. Керуючись тим самим прагненням до інновацій та скорочення вуглецевого сліду, наші команди інженерів обмінюються інформацією з командою Airbus, щоб поєднати трансверсальні технології, які дозволять експлуатувати як гібридні літаки, так і розробляти транспортні засоби завтрашнього дня».


Схожі матеріали:
👁 1579
Категорія: Технології
Теги: renault, електромобіль, акумуляторна батарея, Airbus, електротранспорт




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ