Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


30.12.2023

Новий безпілотник - камікадзе, українського виробництва, з дальністю польоту до 50 км, здатний ефективно знищувати бронетехніку супротивника


Українські конструктори спроектували та розробили новий тип баражуючого безпілотника з боєзарядом


безпілотник - камікадзе, українського виробництва

Українські конструктори спроектували та розробили новий тип баражуючого безпілотника з боєзарядом. Інноваційний дрон з дальністю польоту до 50 км здатний ефективно знищувати різну бронетехніку противника.

Дрон-камікадзе виготовляється із використанням базових компонентів, легко доступних у продажу. Він має конструкцію з довгим фюзеляжем з верхніми крилами та V-подібним хвостовим оперенням. При вазі близько 1,5 кг без корисного навантаження безпілотник може похвалитися вражаючою дальністю польоту до 50 км та швидкістю від 120 до 150 км/год.

Оснащений електродвигуном у задній частині фюзеляжу, дрон може нести різні компоненти, у тому числі системи придушення GPS, камери денного та нічного бачення, а також датчик GNSS. Ціна дрона коливається від 5000 до 12000 євро, залежно від комплектації.

Унікальною особливістю цього безпілотника є система штучного інтелекту, яка дозволяє ідентифікувати потенційні цілі за допомогою схеми колірного кодування. Оператори можуть вибирати цілі на своїх екранах управління, що дозволяє дрону автономно наближатися до мети та атакувати її навіть у разі втрати зв'язку з консоллю управління. Ця особливість гарантує 100% успішність ураження цілей, у тому числі тих, що перебувають у русі.

безпілотник - камікадзе, українського виробництва
 

У передній частині дрону розміщена оптична система навігації та кумулятивний заряд, здатний знищувати сучасні бойові танки. Дрон запускається за допомогою катапультної рампи, довжина якої становить близько 5 метрів.

Вже ведеться великомасштабне виробництво цього безпілотника. Крім стандартної моделі, розробники працюють над далекобійною версією дрону. Нова версія може подолати сотні кілометрів, що потенційно дозволить йому долетіти до Москви.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Український ударний безпілотник UJ-25 Skyline, з реактивним двигуном, вже показав себе у справі

Новий дрон спроектований для повної автономності. План польоту запрограмований заздалегідь, що дозволяє йому функціонувати автономно, що дає значну стратегічну перевагу у сучасних сценаріях війни.


безпілотник - камікадзе, українського виробництва
 

Технічні характеристики:
  • маса – 1,5 кг без корисного навантаження;
  • дальність польоту – до 50 км;
  • швидкість – до 150 км/год;
  • двигун – електродвигун у задній частині фюзеляжу;
  • обладнання – оптична система для навігації;
  • корисне навантаження - системи перешкод GPS, камери денного та нічного бачення, датчик GNSS;
  • запуск – за допомогою катапультної рампи;
  • ціна – від 5 до 12 тис. євро.


Схожі матеріали:
👁 244
Категорія: Технології
Теги: Дрон, дрон-камікадзе, безпілотник, боєприпас що барражує, БПЛА




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ