Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


17.08.2023

Whisper Aero представив найбільш тихий і економічний двигун для електролітаків, він «у 100 разів тихіше за аналогічні двигуни»


На відстані 30,5 м новий вентилятор зафіксував рівень шуму 34,1 дБа


Тихий і економічний двигун для електролітаків

Технологічна компанія Whisper Aero представила свою концепцію Whisper Jet у рамках більш масштабного проекту застосування своєї технології надтихих канальних вентиляторів, яка зараз перебуває в стадії розробки.

У технології Whisper Aero використовується канальний вентилятор з великою кількістю пропелерів, що обертаються зі значно меншою швидкістю, ніж у звичайних конструкціях, для досягнення рівня шуму.

Пропоновані удосконалення від Whisper Aero забезпечують набагато нижчий рівень шуму і можуть вирішити проблему більш негативного сприйняття пропозицій повітряної мобільності через більш високий рівень шуму.

За словами розробників, це найбільш тихий та економічний двигун у світі для електролітаків. Він «у 100 разів тихіший за аналогічні двигуни», а його ефективність «підвищена на 20 відсотків».

Усередині рушія Whisper знаходиться «руховий диск», який по суті є вентилятором з незвичайно великою кількістю міцних жорстких лопатей, з'єднаних по зовнішньому колу кожухом для додаткової міцності. Це вентилятор невеликого діаметру, щоб підтримувати низьку швидкість обертання кінчика лопаті, коли він обертається на відповідних польотах.

Тихий і економічний двигун для електролітаків
 

За словами Уіспера, велика кількість лопат збільшує «частоту проходження лопат» більше 16 000 Гц і, таким чином, виходить за межі діапазону людського слуху.

З великою кількістю лопатей ви також можете обертатися "набагато, набагато повільніше, ніж будь-який пропелер або турбовентилятор", - продовжує Мур. «Ми обертаємося так повільно, що відцентрові сили на цьому обід не настільки значні, щоб він розірвався».

Цей захисний обід, що з'єднує кінці вентилятора, також усуває проміжок між кінцями лопатей і корпусом повітроводу, додатково зменшуючи вихровий шум на кінцях лопатей.

Енергія, що втрачається на шум, - це енергія, яка не перетворюється на тягу, і, за словами Whisper, вдалося продемонструвати ККД ротора до 92% "навіть при діаметрі вентилятора 15 см".

В ході акустичних випробувань вентилятор Whisper показав себе безшумним на відстані 61 м при мінімальному рівні фонового шуму в 30 децибел. Потім вони порівняли його з двома канальними вентиляторами та двома відкритими пропелерами, які Whisper назвав найтишнішими комерційно доступними продуктами на ринку, і всі вони розвивають однакову тягу 34,7 Н.

Тихий і економічний двигун для електролітаків
 

На відстані 30,5 м новий вентилятор зафіксував рівень шуму 34,1 дБа. Канальні вентилятори Schubeler виміряли 44,9 та 52,1 дБА, а відкриті пропелери від Aeronaut CAMcarbon – 49,4 та 58,7 дБА.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бойовий дрон «Хрущ» здатний вражати легкоброньовану техніку та особовий склад противника

Концепція Whisper Jet є дивною конструкцією, що використовує конфігурацію Blohm and Voss Outboard Horizontal Tail (OHT), щось на зразок VSS Unity від Virgin Galactic. Він має ряди силових установок вздовж внутрішніх поверхонь крила. Теоретично він може перевозити пілота та дев'ять пасажирів на відстань до 322 км на одному заряді батареї на швидкості до 463 км/год. Запас ходу може бути збільшений до 800 км. за допомогою гібридної системи.

Whisper більше зацікавлений у продажу силової установки, ніж у виробництві літаків. Але компанія заявляє, що силова установка добре працюватиме для літаків з коротким зльотом та посадкою (STOL), дронів усіх розмірів та повітряних таксі eVTOL.

Схожі матеріали:
👁 422
Категорія: Технології
Теги: eVTOL, двигун, електротранспорт, електролітак




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ